2022. július 7. csütörtök - Appolónia
Online hírfolyam
2013 júl. 09.
A TIVI Kft. közleménye a közvilágításról

Alulírott Schuszter Zsófia, mint a TIVI Kft. „f.a.” felszámoló biztosa Esztergom város közvilágításával kapcsolatban Tétényi Éva Polgármester Asszony ma délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra az alábbiakat kívánom közölni: A Tatabányai Törvényszék 4.Fpk.11-12-070510/3 sz. határozatában a(z) TIVI Tirisztoros és Villamosberendezéseket Tervező és Gyártó Kft. "f.a." (2509 Esztergom-Kertváros, Ipartelep hrsz.: 30035/2., Adószám: 10319969-2-11) fizetésképtelenségét és felszámolásának elrendelését jogerősen megállapította.

 

A társaság bíróság által kijelölt felszámolója az EXEREM Gazdasági Szolgáltató Kft. (1042 Budapest, Árpád út 57-59. I. em. 8.) A felszámolási eljárás kezdő időpontja 2012. december 17. A közvilágítási szolgáltatás tekintetében Önkormányzat és a TIVI Kft. között 2005-ben jött létre szerződés a közvilágítási szolgáltatás tárgyában. A TIVI Kft. közvilágítással kapcsolatos kötelezettségeit a Koncessziós Szerződés rendelkezéseinek megfelelően teljesítette – többek között a szolgáltatás ellenértékéről történő számla kiállítását – a felszámolás kezdetét követően a felszámoló törekedett a közvilágítási szolgáltatás fenntartására.

 

E tárgyban több egyeztetést is kezdeményezett a Polgármester Asszonnyal. A felszámoló 2013. április 26. napján és 2013. május 6. napján személyesen megjelent az Önkormányzatnál, azonban a Polgármester Asszonyt egyéb elfoglaltságai sajnálatos módon megakadályozták abban, hogy Esztergom közvilágításának problémájáról személyesen foglalkozzon. Annak ellenére, hogy az Önkormányzat munkatársai részéről történtek ígéretek a 2013. évi szolgáltatás ellenértékének megfizetésére az Önkormányzat részéről teljesítés nem érkezett.

 

Megjegyzendő, hogy a TIVI Kft. felszámolására tekintettel a szolgáltatás ellenértékének számlázása a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően nettó módon történik, ÁFA fizetési kötelezettség e vonatkozásban nem merül fel.

 

Tény, hogy amióta a TIVI Kft. felszámolás alatt áll a Koncessziós Szerződésnek megfelelően folyamatosan teljesítette szerződéses kötelezettségét, azonban Esztergom január óta nem tett eleget fizetési kötelezettségének. További tény, hogy a felszámolás alatti társaság nem tudja tovább finanszírozni saját eszközeiből a szolgáltatást, erre a jogszabályok sem adnak lehetőséget.

 

A felszámoló és a TIVI Kft. „f.a.” nevében ezúton is kérnénk a Lakók megértését és természetesen amennyiben az Önkormányzat a lejárt tartozások kiegyenlítéséről intézkedik, úgy mind a felszámoló, mind a TIVI Kft. „f.a.” munkatársai mindent megtesznek a közvilágítási szolgáltatás lehető leggyorsabban történő helyreállítása érdekében.

 

Budapest, 2013. július 9.

 

Schuszter Zsófia felszámoló biztos TIVI Kft. „f.a.”

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja