2022. augusztus 19. péntek - Huba
Online hírfolyam
2013 szept. 09.
Mától fokozott ellenőrzések egyes vonatokon és pályaudvarokon

A MÁV-START Zrt. szeptember 9-étől ismét fokozott ellenőrzéseket tart a forgalmasabb vonatokon, ami azt jelenti, hogy a megszokotthoz képest több jegyvizsgáló teljesít szolgálatot egyes szerelvényeken.

 

A munkatársak ellenőrzik, hogy az utasok rendelkeznek-e érvényes mentjeggyel vagy bérlettel, illetve megvizsgálják az utazási kedvezmények igénybevételéhez szükséges hivatalos iratokat is. A fokozott ellenőrzés kiterjed Budapest három forgalmas pályaudvarára is, bizonyos napokon és időszakokban a Keleti, a Nyugati vagy a Déli pályaudvaron ismét alkalmazni fogja a peronkapukat a vasúttársaság, így a vonatot elhagyva, az állomáson is kérhetik az ellenőrzést végző munkatársak az érvényes menetjegyeket vagy bérleteket. A vasúttársaság arra kéri utasait, hogy a menetjegyeiket ne dobják ki a vonatokon, őrizzék meg a pályaudvarok kijáratáig! A most indított akcióval a MÁV-START a bliccelő utasok számát szeretné visszaszorítani, általános tapasztalat, hogy fokozott ellenőrzések bevezetésével megnő a menetjegy vásárlási hajlandóság az utazóközönség részéről, és csökken a kiszabott pótdíjak mértéke. Az állami közpénzekből gazdálkodó vasúttársaság elkötelezett a jogos bevételek beszedésére, hiszen éves szinten így is több milliárdos nagyságrendű az a bevételkiesés, amit a jegy nélkül utazók okoznak.

 

Az egyik lehetséges eszköz erre a szigorított ellenőrzések bevezetése, de a jegyértékesítési rendszer korszerűsítése, és a jegyváltási lehetőségek bővítése is elősegíti, hogy az utasok megvásárolják a vasúti utazáshoz szükséges jegyeket vagy bérleteket. A MÁV-START az elmúlt időszakban negyvenhét darab új jegykiadó automatát telepített Budapest egyik legforgalmasabb elővárosi vasútvonalára a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására és megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal mellett található egyes állomásokra és megállóhelyekre. Az automaták lehetőséget nyújtanak azoknak az utasoknak is a menetjegyváltásra, akik eddig pénztár hiányában nem tudták az állomásokon megvenni az utazáshoz szükséges jegyeket. Ugyanezt a célt szolgálja az idén öt éves, internetes jegyértékesítési rendszer folyamatos fejlesztése is. A fokozott ellenőrzés szeptember 9-én kezdődik, több héten át tart majd, és a forgalmasabb vonatokon utazók, valamint a budapesti fejpályaudvarokon áthaladó utasok számíthatnak rá.

 

MÁV-START Zrt.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja