2022. augusztus 9. kedd - Emőd
Online hírfolyam
2013 szept. 13.
Szüreti felvonulás Bajóton, szombaton délelőtt pályán a Ferencváros és a Grosics Akadémia közös csapata

A Nyergesújfalu és Bajót településeket is tömörítő Esztergomi kistérség és a gyulai Grosics Akadémia között kitűnő a kapcsolat, amit mi sem igazol jobban, hogy minden évben több alkalommal is látogatást tesznek egymásnál a felek.

 

Az Akadémia tavaly dr. Kiss Rigó Lászlóval a Szeged-Csanádi egyházmegye püspökével, az Akadémia alapítójával, Adam Kapic sportigazgatóval és Steigerwald Ernő létesítményigazgatóval képviseltette magát Bajóton, ahol a helyi falunap keretében egy látványos gálamérkőzést is játszott a Tóth Zoltán bajóti polgármester vezette Esztergomi Kistérségi Közéleti válogatott csapatával.

 

A mérkőzés külön érdekessége volt, hogy az Akadémia csapata a Ferencváros egykori nagynevű játékosaival felvértezve lépett a zöld gyepre, így a szépszámú nézősereg a pályán csodálhatta Rab Tibor, Kincses Sándor, Koch Róbert, Wukovics László, Pogány László, Bánki József játékát is. A meccs talán legkülönlegesebb pillanata volt, hogy az első félidőben néhány perc erejéig „Szamóca”, azaz Eperjes Károly Kossuth díjas színművészünk is pályára lépett az Akadémia csapatában. Hummel Rudolf a kistérségi csapat játékos-menedzsere szerkesztőségünknek elárulta, hogy idén is ellátogat Bajóta a Ferencváros csapatával bővített akadémiai küldöttség. Az idei látogatás egybeesik a szüreti felvonulással. A mérkőzés időpontja 2013. szeptember 14-én szombat délelőtt 10.00 óra. Így a közönség ismét megcsodálhatja az egykori ferencvárosi klasszisok játékát.

 

A Grosics Akadémia és Ferencváros közös csapatának kapuját idén is dr. Kiss Rigó László a Szeged-Csanád megyei egyházmegye püspöke védi. A mérkőzés további érdekessége, hogy a kistérségi csapatban ezen a mérkőzése debütál a Győri Eto korosztályos csapatait is megjárt Sógorka Miklós, Súr község polgármestere. A mérkőzésre a belépés ingyenes, így mindenkit szeretettel várnak a nem mindennapi gálamérkőzésre. Az Akadémia delegációja ezt követően rész vesz a 13.30 órakor kezdődő bajóti szüreti felvonuláson is.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja