2022. augusztus 9. kedd - Emőd
Online hírfolyam
2013 okt. 18.
Mesterházynak feljelentést kellene tennie az MSZP pénzügyei miatt

Mesterházy Attilának egy lehetősége maradt, feljelentést tenni az MSZP piszkos pénzügyei miatt – utalt Kocsis Máté pénteki sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc nyilatkozatára, mely szerint a szocialisták pénzügyei nincsenek teljesen rendben.

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója kifejtette: Gyurcsány Ferenc a szocialista párt gazdálkodásával kapcsolatban a héten többször is megszólalt, többek közt azt mondta, szeretné, ha ebben az ügyben feljelentés születne. „Világos volt, hogy amit költöttünk, több volt, mint ami megengedett, világos, hogy az ÁSZ mindig csak azt vizsgálta, hogy a 386 millió forinttal korrekten számolnak-e el technikai értelemben” – idézte Kocsis Máté a bukott kormányfő szavait.

 

„Súlyos mondatok ezek, különös tekintettel arra, hogy a szocialista párt korábbi elnöke és miniszterelnöke mondta” – jegyezte meg. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az is kiderült, hogy az MSZP-nek két pártkasszája volt, „amiből az egyiknek értelemszerűen törvénytelennek kellett lennie”. Ebben az esetben a szocialista párt jelenlegi elnökének, Mesterházy Attilának egyetlen egy lehetősége van, feljelentést tenni a Magyar Szocialista Párt piszkos pénzügyeivel kapcsolatban – hangsúlyozta Kocsis Máté.

 

Hozzátette: ha a szocialisták elnöke nem tesz haladéktalanul feljelentést, akkor a Fidesz teszi meg. „A szocialisták nem fogják tudni elkenni ezt az ügyet egy egyszerű hazugsággal” – szögezte le. „Úgy látszik, nem volt elég, hogy a szocialisták belebuktak már egyszer a hazugságaikba, nem volt elég, hogy belefulladtak a korrupciós ügyeikbe, nem elég, hogy mindig azzal vádolják ellenfeleiket, amit ők maguk követnek el.

 

A probléma az, hogy a mai napig nem számoltak el és nem számoltak le a múltjukkal” – fogalmazott a politikus. A mostani remek alkalom, hogy mindezt megtegyék – mutatott rá Kocsis Máté.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja