2022. augusztus 9. kedd - Emőd
Online hírfolyam
2013 okt. 21.
Dömösi polgármester: a község alpolgármesterét gázolta el egy vállalkozó (VIDEÓVAL)

Dömös alpolgármesterét és segítőjét gázolták el vasárnap a községháza előtti parkolóban - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere hétfőn az MTI-t. Novák Lajos (független) közölte, hogy az esetet térfigyelő kamera rögzítette, és a felvételt lefoglalták.

 

A rendőrség szerint a gázolás szándékos volt, ezért az autó vezetőjét őrizetbe vették, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás ellene. A polgármester azt mondta, hogy a gázolást az a vállalkozó követte el, akivel felmondták a fizetős parkolási szerződést, de ő ezt nem vette tudomásul, és továbbra is díjat próbált szedni a Rám-szakadékot felkereső turistáktól a községháza előtti parkolóban.

 

Az önkormányzat válaszul tájékoztatót készített, amelyben felhívták a kirándulók figyelmét, hogy ha nem akarnak díjat fizetni, a szabályokat betartva Dömös területén bárhol megállhatnak. A tájékoztatókat hétvégenként a képviselő-testület más-más tagja osztogatta a parkolóban, a gázolás idején az alpolgármester volt szolgálatban, aki az önkormányzat megbízásából hivatalos feladatot látott el - mondta a polgármester.

 

Novák Lajos elmondása szerint a vállalkozó szóváltás után beült a kocsijába, erőteljes gázt adott, felhajtott egy füves területre, és vitapartnerét olyan erővel ütötte el, hogy feje betörte a szélvédőt és a lábai is megsérültek, a munkáját segítő városházi alkalmazott pedig átrepült a motorháztetőn. A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy a járművet egy 59 éves férfi vezette. Az elgázoltakat kórházba vitték, az autóst pedig előállították az esztergomi rendőrkapitányságra.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja