2022. július 7. csütörtök - Appolónia
Online hírfolyam
2013 nov. 29.
Közeledik a karácsonyi ünnep, dupla railjet vonatok közlekednek november végétől Bécsbe

Az adventi ünnep közeledtével egyre többen választják az osztrák fővárost úticélul, sokan meglátogatják a bécsi karácsonyi vásárokat, és a nevezetességeket.

 

Egy átlagos hétvégéhez képest ebben az időszakban jelentősen többen utaznak a MÁV-START vonatain is, ezért a megnövekedett utasforgalom kiszolgálására a hétvégétől, egyes railjet vonatok dupla szerelvénnyel közlekednek. Ezzel, a preferáltabb vonatokon egy-egy alkalommal több, mint nyolcszáz utas tud helyet foglalni, 152 darab első osztályú és 632 darab másodosztályú, valamint két business class részben további 32 helyet kínál a vasúttársaság. Már a most következő hétvégén, november 30-tól egészen december 15-ig az utasok rendelkezésére állnak szombaton, majd december második hétvégéjétől vasárnap is a dupla railjetek, melyek Budapest Keleti pályaudvarról reggel 7 óra 10 perckor, Bécsből 17:48-kor indulnak.

 

A vonatok pontos indulási időpontjai megtalálhatóak a MÁV-START honlapján, ahol megtekinthető a december 21-én közlekedő mentesítő EuroCity vonat teljes menetrendje is. http://www.mav-start.hu/ajanlatok/utazasi_ajanlat.php?mid=152930f304c984 A megduplázott kapacitással közlekedő railjet vonatok ellenére is javasolja kedves utasainak a MÁV-START, hogy érdemes a Bécsbe szóló menetjegyeket és helyjegyeket minél előbb elővételben megváltani. Az érvényes menetjegyeket a vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül, vagy a nemzetközi pénztárakban, illetve a menetjegyirodákban lehet megvásárolni.

 

A kényelmes utazás érdekében, naponta több mint tíz alkalommal indul vonat Budapestről Bécsbe, a magyar vasúthálózaton közlekedő egyik legmodernebb, és az utasok körében közkedvelt railjet vonatok kétóránként állnak rendelkezésre. Kedvező árú kirándulójeggyel már 25 eurótól elérhető az osztrák császárváros oda-vissza útra, további 9 euróért pedig két napig korlátlanul igénybe vehető a bécsi városi tömegközlekedés is. Az utazási lehetőségekről bővebb információ a vasúttársaság honlapján található (www.mav-start.hu), vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az érdeklődők rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

 

MÁV-START Zrt.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja