2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2014 jún. 18.
„George Clooney-t” Esztergomban vették őrizetbe - videóval
Volt, hogy rendőrnek, de olyan is, hogy villanyszerelőnek adta ki magát a házaspár.Egy 77 éves esztergomi bácsihoz ment be F. József és F. Józsefné 2014. június 17-én. Azt állították, az önkormányzatnál dolgoznak és a férfi egészségi állapotáról érdeklődtek.

A jóhiszemű sértett beengedte az idegeneket a lakásába. A gyanúsítottak elterelték a bácsi figyelmét és eltulajdonították a szekrényben tartott készpénzét. A sértett csak a tettesek távozását követően vette észre, hogy meglopták, ezután értesítette a rendőrséget. A rendőrök azonnal a tettesek felkutatására indultak. Ismerték a személyleírásukat, valamint annak az autónak a rendszámát is, mellyel elmenekültek. Az adatokat Komárom-Esztergom megye valamennyi szolgálatban lévő rendőrének megadták, így fogták el a gyanúsítottakat.

 

A bűncselekmény elkövetését követően Tatabányán a mozgóőri szolgálatot ellátó Tircsi Gábor r. törzsőrmester észrevette a keresett gépkocsit. Értesítette kollégáit, akik a tatabányai vasútállomástól nem messze megállították a kocsit és igazoltatták a benne ülő nőt és férfit. A járőrök átvizsgálták a járművet és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjaikat. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt találtak, melyet lefoglaltak. Az egyenruhások több hamis igazolványra is rábukkantak a jármű átvizsgálása során. Az egyiken F. József, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva.

 

A gyanúsítottaknál személyazonosító okmány nem volt, és a rendőrök kérdésére valótlan adatokat diktáltak be. Személyazonosságukat, előállításukat követően, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tudták csak megállapítani a járőrök. Így derült ki, hogy F. Józsefet több rendőrkapitányság és bíróság is körözte. A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további hasonló jellegű bűncselekményeket. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

 

police.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja