2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2014 jún. 19.
Tisztújítás az esztergomi MSZP szervezetében
Az MSZP Esztergom Térségi Szervezete 2014. június 18-án tartotta tisztújító taggyűlését. Az előző ciklusról szóló beszámoló után, a jelölő bizottság javaslatára egyhangú szavazással Gál Tamást választotta meg újból a szervezet elnökévé.

Az újra választott vezető elmondta, hogy azon kívül, hogy nagy megtiszteltetés, hogy újra megválasztották, ez egyben nagy terhet is ró rá és a szervezetre is. „A belső szavazást ugyan megnyertem, de nem ez a fontos, hanem az, hogy következetes munkával, tiszteletet és elismerést vívjunk ki a város lakói között, úgy, hogy ez egyben szavazatokban is megjelenjen. Változatlan a célunk, az MSZP-t a város politikáját alakító szervezetek közé kívánjuk emelni.” Egyben bejelentette, hogy pályázik az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöki posztjára is.

 

Ez egy érdekes fejleménye lehet a tisztújításnak, hiszen a rendszerváltás óta először kerülhetne olyan elnök a megyei szervezet élére, aki nem Tatabányáról, vagy Budapestről származik. ”Korszakot zárunk, az extenzív szakasz lezárult, a politika ugyan olyan munka lett, mint az asztalosé, vagy a programozóé, tanulni kell és a megszerzett ismereteket alkalmazni. Célom és jelszavam az együttműködés, minden olyan demokráciát tisztelő erővel és egyénnel, aki hajlandó és képes tenni azért, hogy hazánk egy modern, demokratikus, jóléti ország legyen. Egy biztos, hogy csak a befektetett munka hozhat eredményt, vége a duma világának.

 

Nagy lehetőséget látok abban, hogy a vidéki tapasztalatokat egyesítsük a nagyvárosi tapasztalatokkal. Kiemelt feladatnak tekintem, hogy olyan csapattá kovácsolódjon az MSZP, amely képes a politikáját a megye minden településére eljuttatni és ott szavazatokat szerezni. Hosszú és nehéz út áll előttünk, ha megválasztanak, minden erőmmel azon leszek, hogy a célunkat elérjük. A párt politikájának szerves részének tekintem a nehéz helyzetben lévőkkel kapcsolatos szolidaritást ugyan úgy, mint a megye társadalmának minden részével való párbeszédet és együttműködést. Ehhez vissza kell szereznünk a bizalmat. Nekünk nincsenek ellenségeink, csak olyanok, akikhez nem voltunk képesek eljuttatni gondolatainkat, véleményünket és politikánkat.

 

Meg kell újra tanulnunk, hogy minden szavazóért, érdemben meg kell küzdenünk”. A mai taggyűlés egyik meglepetése volt Nyíri Attila kilépése a szervezetből. Gál Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „nagyon sajnálom Attila kilépését, amelyet nem indokolt. Sokat tett a helyi szervezet egyben tartásáért, amelyért köszönettel tartozunk”.

 

MSZP Esztergom Térségi Szervezete

 

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja