2022. szeptember 29. csütörtök - Mihály
Testületi ülés
2011 ápr. 05.
Mikor lesz testületi ülés Esztergomban?

Jó a kérdés és biztos, hogy sokak fejében nem állt össze, hogy mi is a helyzet most Esztergomban. Ki és mikor hívhat össze testületi ülést? Természetesen Esztergom város polgármestere, jelen helyzetben Tétényi Éva valamint maga a Kormányhivatal is amennyiben indokolt.

Múlt hét csütörtökön újabb fordulathoz ért a hónapok óta tartó az országos sajtóban már jól ismert "esztergomi ügy". Tétényi Éva polgármester a múltheti ülésen  tartós akadályoztatást jelentett be és elmondta, új választásokat akar és legközelebb csak a reorganizációs terv elfogadásakor hívja össze a testületet. Addig mi lesz? Kérdezhetik sokan. A Fidesz-KDNP frakció szerint akár visszafordíthatatlan károk is érhetik Esztergomot, ha nem ül össze a testület. Óvodák, iskolák valamint az esztergomi Vaszary Kórház betegellátása is veszélybe kerülhet állítja a frakció. Múlt heti sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy levelet küldenek a Kormányhivatalnak, hogy hívja össze a testületet 8 napon belül, hogy a fontos és haladékot nem tűrő kérdésekben dönteni tudjon a város képviselő testülete. A jelenlegi hatályban lévő SZMSZ szerint azonban csak a polgármester vezetheti az ülést akadályoztatása esetén az alpolgármester, aki pedig már nincs, hiszen lemondott. A kérdés tehát nyitott, lesznek-e döntések, lesz-e testületi ülés és ha lesz is akkor ki vezeti majd le?

 

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja