2022. december 5. hétfő - Vilma
Testületi ülés
2011 jún. 08.
Tiszta lappal új választást! Miért nincs testületi ülés Esztergomban?

Esztergom jelenét, annak múltja nélkül nem lehet értékelni. Tavaly ősszel az esztergomiak 2/3- os többséggel azért választottak meg polgármesternek, mert elegük lett az előző városvezetés diktatórikus stílusából.

A fidesz frakció elmúlt féléves „munkájának” köszönhető, hogy a város jelenleg ott tart, ahol a part szakad, hiszen a testület 2/3-át adó frakció minden általa előterjesztett döntést áterőszakolt a testületen az elmúlt 7 hónapban. Ennek tükrében csupán „egyszerű kommunikációs trükk” folyamatosan azzal becsapni az esztergomi polgárokat a városi lapban és az interneten, hogy „minden baj” forrása a polgármester. Arról eközben megfeledkeznek a fideszesek, hogy 2/3-os többségükkel az elmúlt fél évben azt szavaztak meg a testületi üléseken, amihez kedvük volt, az én előterjesztéseimet pedig folyamatosan asztal alá seperték. A januárban a fideszesek által elfogadott büntető válságköltségvetés, a megválasztásom után elvont összes hatás és jogkör, vagy az ellenem létrehozott eseti bizottság mind azt igazolja, hogy a Meggyes-csoportnak nem a város sorsának jobbra fordítása, hanem a polgármesteri szék visszaszerzése a valódi célja. A fidesz frakció ebben az időszakban jogszabályokkal, törvényekkel és alkotmánnyal ellentétes döntések sorozatát hozta – melyért a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal fel is jelentette a Fidesz frakció vezetőjét a múlt héten a megyei bíróságon – így én maradtam a demokrácia utolsó bástyája Esztergomban. Miután ennek az állapotnak véget kell vetni, ebben az esetben is felvállalom személyes példamutatást, és minél hamarabb új választás kiírását sürgetem.

 

Esztergom, 2011. június 8.

 

Tétényi Éva Esztergom, Esztergom-kertváros és Pilisszentlélek polgármstere

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja