2022. május 28. szombat - Emil, Csanád
Testületi ülés
2011 jún. 22.
A polgármester asszony ismét nem tart testületi ülést

Tétényi Éva bár korábbi levelében, közleményében, valamint az általa összehívott sajtótájékoztatón is ígéretet tett arra, hogy megtartja a június 23-ai munkatervben szereplő testületi ülést, a héten kijelentette, mégsem vezeti le azt.

 

A polgármester- asszony ismét becsapta az esztergomiakat a tőle már megszokott módon, mert így most sem születhetnek meg azok a döntések, amelyek Esztergom alapvető működéséhez szükségesek. A hónapok óta elmaradó testületi ülések miatt már közel 100 napirendről kellene dönteni, amelyből több mint 20 életbevágó lenne Esztergom és az esztergomiak számára. Júliustól ugyanis leáll a szociális segélyek kiutalása Esztergomban, mert Tétényi Éva nem tartja meg ismét az ülést. Továbbra sem tudják a rászorulók igénybe venni a szociális önkormányzati bérlakásokat, mivel ahhoz is szükséges a testület határozata.

 

Az Esztergomi Városi Bíróság munkája sem biztosított, mert még mindig nem választották meg az ítélkezésekhez elengedhetetlen bírósági ülnököket. Répássy Róbert igazságügyi államtitkár úgy fogalmazott: „az esztergomi polgármester mulasztása miatt két tucat ügy áll a városi bíróságon”. A testületi ülések hiánya miatt büntetésre számíthatnak az önkormányzati cégek, mert nincsenek elfogadva az éves mérlegek, valamint számos cégvezető megbízása is lejárt, ezért állnak a város vállalatai. Az esztergomi intézmények, közöttük a több mint 280 fogyatékos, sérült gyermeket foglalkoztató Montágh Imre Speciális Iskola jövője is kétséges, mivel a testületi ülések elmaradása miatt, a képviselők nem tudtak döntést hozni azok további finanszírozásáról, a megye azonban nem veszi át ezeket az intézményeket, és az összevonások sem lehetségesek határozatok nélkül.

 

Mindezek tükrében a Fidesz- KDNP frakció képviselői felháborítónak tartják, hogy Tétényi Éva folyamatosan becsapva a város lakosságát, továbbra sem hajlandó eleget tenni polgármesteri kötelezettségének, és hagyja, hogy Esztergom és annak polgárai felbecsülhetetlen károkat szenvedjenek el a polgármester- asszony felelőtlen, önhatalmú döntései miatt.

 

Fidesz- KDNP frakció Képviselő csoportja Esztergom

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja