2023. február 2. csütörtök - Karolina
Testületi ülés
2011 okt. 10.
Félbe kellett szakítani a testületi ülést a bekiabálások miatt

Mára úgy néz ki nem telhet el szóváltás és hangos bekiabálás nélkül testületi ülés Esztergomban. Nem volt ez másképp a hétfői reggeli rendkívüli ülésen sem.

 

A testület többségét adó Fidesz-KDNP frakció azt is megszavazta, hogy a pénzügyi bizottság két független jogászt kérjen fel annak kivizsgálására: a polgármester miért nem utalta el a hitelezőknek szeptember 30-án a nekik járó pénzt, milyen következményekkel jár ez, és ki viseli a döntés következményeit. Az ülésen szót kapott Gimesi Sándor helyi vállalkozó, aki a mélygarázst építette a városban, amelynek egy részét az önkormányzat később megvásárolta. A vállalkozó elmondta, ő sem kapta meg a neki megítélt összeget, ezért bírósági végrehajtó segítségével leemeltette a pénzt a város számlájáról. Közlése szerint az eljárás díja 24 millió forint volt, amit az önkormányzatnak kellett viselnie, s ez teljesen értelmetlen kiadást jelentett. "Ha továbbra sem fizetnek, a többi vállalkozó is így tesz.

 

A döntés szabotálása még többe fog kerülni" - fogalmazott a vállalkozó.Tétényi Éva polgármester azt mondta, a bíróság megteheti, hogy leemeli a pénzt a számláról, de ezzel a kötelező feladatokat sodorják veszélybe és az önkormányzat nem tud bért fizetni az embereknek.Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője szerint decemberben terven felüli adóbevétele lesz az önkormányzatnak, és ha a polgármester kamattámogatásért fordul a Belügyminisztériumhoz, marad pénz a bérekre. "Nem lennénk ilyen helyzetben, ha Ön nem indítja el az adósságrendezést, amivel 20-25 évre tönkrevágta a várost" - mondta a frakcióvezető. Ezt követően Pócsföldi József Fideszes képviselő kért ügyrendben szót, amiben kifogásolta, hogy Tétényi Éva sajtófőnöke Váczy H. István, milyen jelzőkkel illette egyik frakciótagját és kérte a polgármestert, hogy utasítsa rendre a bekiabálót. Ezt követően hangos személyeskedő bekiabálásokkal folytatódott az ülés, amit végül Tétényi Éva 5 percre fel is függesztett. Az ülés teljes egészét megnézhetik az RTVE-n ma este 19 órától, majd ezt követően internetes oldalunkon is megtalálják azt. Legközelebb pénteken délelőtt 10 órától ülésezik Esztergom város képviselő testülete, melyet most is ÉLŐBEN közvetít az RTVE az interneten.

 

 

RTVE- MTI

 

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja